Škantárovci po prvom kroku: Prišli sme si splniť sen

09.08.2016 Celý región

Rio de Janeiro 8. augusta (TASR) - Tak ako deň pred nimi Matej Beňuš s Jakubom Grigarom, aj bratranci Ladislav a Peter Škantárovci si v pondelok odkrútili premiéru pod piatimi olympijskými kruhmi a rovnako úspešne. Slovenským vodným slalomárom sa na umelom kanáli v Deodore naozaj darí, čo podčiarkli bratranci prvým miestom v kvalifikácii C2.

Jednoznačným postupom do semifinále sa prihlásili do boja o medaily. Podľa Ladislava však v štartovom poli niet favoritov. "Každý, kto sa dostal na olympiádu v C2, má medailové ambície, na debni môže skončiť hocikto. My máme medaily z ME, MS i SP, ale tá z OH nám stále chýba. Je to náš veľký sen, urobíme všetko pre to, aby sme si ho splnili. Verím, že sa nám to o tri dni podarí," povedal.

Deklaroval tak jasný cieľ - cenný kov. O jeho lesku však už veľmi nerozprával. "V prvom rade pôjdeme na štart s tým, aby sme urobili čo najmenej chýb, aby bola jazda čo najkvalitnejšia a aby sme s ňou boli spokojní. Ak sa to podarí, verím, že budeme atakovať medailové pozície."

Škantárovci si v kvalifikácii odkrútili svoju olympijskú premiéru, keď po dlhých rokoch v slovenskej výprave vystriedali bratskú dvojicu Petra a Pavla Hochschornerovcov. "Bolo to úžasné, skvelé tribúny, veľa fanúšikov. Na jednej strane sme si to super užili, ale na druhej už bolo cítiť ten tlak a predštartový stres. V každom prípade panuje maximálna spokojnosť," radoval sa Ladislav Škantár.

"Olympijská premiéra bola pre nás fantastická. Atmosféra je tu naozaj veľmi dobre cítiť a už sa teším na semifinále a finále. Myslím si, že bude ešte viac divákov a bude to paráda," pridal sa Peter.

Semifinále a finále ich čaká vo štvrtok. "Dovtedy absolvujeme ešte nejaké tréningy, no už len na suchu. Už to bude viacej také voľné a o koncentrácii na samotné preteky," načrtol Peter najbližšie dni pred súťažou.
 

Vyberte región